Er zijn verschillende vormen van pigmentstoornissen waaronder: melasma, ouderdomsvlekken en postinflammatoire hyperpigmentatie. Elk van deze behoeft een ander plan van aanpak.
Bij The B Bar zijn wij gespecialiseerd in pigmentvlekken.
De behandeling is afhankelijk van de oorzaak.
Wij zijn terughoudend bij het toepassen van laser therapie voor pigmentstoornissen, tenzij dit wordt gedaan onder begeleiding van een ervaren dermatoloog.
moedervlekken
Moedervlekken dienen altijd beoordeeld te worden door een specialist om te bepalen of ze goed- of kwaadaardig zijn.
Bij cosmetisch of mechanisch storende moedervlekken is het mogelijk deze, na onderzoek, eenvoudig te verwijderen.
Het behandelen van moedervlekken met lasertherapie kan zeer nadelige gevolgen hebben. Wij passen deze therapie dan ook niet toe.
​
​
verwijde bloedvaatjes (spider naevi)
Spider naevi zijn kleine spinachtige verwijde vaatjes die zeer oppervlakkig in de huid gelegen zijn. De oorzaak is niet geheel duidelijk, maar mogelijk spelen hierbij onder andere zonschade en hormonen een rol.
angiomen (ruby spots)
Ruby spots of angiomen zijn kleine, rode tot paars-rode bolletjes op de huid.
Ze bestaan uit verwijde bloedvaatjes, die niet meer kunnen samentrekken.
De behandeling bestaat uit coagulatie of lasertherapie. Bij behandeling met de laser ziet u direct na de behandeling weinig verschil. Binnen enkele weken na de de behandeling zal het vaatje echter geleidelijk aan verdwijnen.
wratjes
Ouderdomswratjes, virale wratten en steelwratjes komen vaak voor en zijn goedaardige vormsels van de huid. De wratjes kunnen soms als cosmetisch of mechanisch storend worden ervaren.
Behandelmethoden zijn coagulatie, curettage of aanstippen met stikstof.
xanthelesmata
Xanthelasmata zijn ophopingen van cholesterol rondom de ogen en op de oogleden. Ze komen meestal voor bij mensen met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, echter dit hoeft niet altijd het geval te zijn.
Binnen de dermatologie bestaat de behandeling van xanthelasmata uit het aanstippen van de plekjes met een etsend zuur (trichloorazijnzuur), of coagulatie, waardoor deze laesies vlakker zullen worden en vaak helemaal verdwijnen.
littekens
Littekens als gevolg van acne die zich vaak uiten als diepe putjes, kunnen heel goed behandeld worden met skinboosters (injectables).
Indien het gaat om dikke littekens (keloïd of hypertrofische littekens) die zijn ontstaan na een verwonding of operatie, kan een behandeling met hormonen die geïnjecteerd worden in het litteken (de zogenoemde intralesionaal kenacort injecties), een heel goed resultaat geven.
tarieven
Tarieven zijn afhankelijk van de behandeling cq. verrichting en worden berekend per tijdseenheid. De dermatoloog zal u vooraf aan een behandeling inlichten over de procedure en de prijs.